Spoločnosť vyrába v prenajatom objekte v Boleráze od roku 1993
požívatiny ako pudingy a dezerty v prášku. Keďže tento objekt už
neposkytuje ďalšie možnosti na rozšírenie kapacity a zvýšenie
produktivity, spoločnosť sa podľa neho rozhodla tento závod zatvoriť.
Sortiment, ktorý produkovali v Boleráze, sa bude ďalej vyrábať v iných
závodoch spoločnosti.
Situácia v maloobchode s potravinami je podľa Debreckého v uplynulých
rokoch čoraz náročnejšia z hľadiska cien i nákladov, čo významne zvyšuje
tlak na výrobnú problematiku. "Toto veľmi ťažké rozhodnutie nevrhá
žiadne zlé svetlo na kvalitu práce a nasadenie zamestnancov bolerázskeho
závodu. Výrobcovia potravín sú v posledných rokoch pod čoraz väčším
ekonomickým tlakom, najmä v dôsledku pandémie COVID-19 a ostrej
konkurencie na trhu. Aby spoločnosť mohla byť so svojimi výrobkami
naďalej udržateľne konkurencieschopná, musíme zvýšiť efektívnosť
výrobného procesu, čo, žiaľ, v tomto konkrétnom objekte nie je možné," vysvetlil Debrecký.
Distribúcia nie je týmto opatrením dotknutá a spoločnosť bude naďalej
zabezpečovať dostupnosť svojich výrobkov vo všetkých obchodoch na
Slovensku. "Bolerázski zamestnanci dostanú osobitný balík odstupného,
ktorý presahuje zákonné požiadavky, ako aj odborné pracovné poradenstvo
a pomoc pri plánovaní ďalšej kariéry," doplnil.
Tradícia spoločnosti na slovenskom území siaha až do roku 1908, keď bola
založená prvá zahraničná pobočka firmy v Rakúsko-Uhorsku. Ďalším
významným krokom bolo založenie firmy na území Československa v Brne v
roku 1923. Posledným zásadným medzníkom bol opätovný vstup na
československý trh v roku 1991 a založenie spoločnosti pre Slovenskú
republiku v roku 1993, uvádza web spoločnosti.